Bestill verdivurdering

Bestill verdivurdering av din bolig og finn ut hva din bolig er verdt.

Bolisalget steg for steg

Å selge bolig kan ofte være en omfattende og usikker prosess. Men hos oss blir du godt ivaretatt gjennom hele prosessen. Vårt mål er å gi deg en stressfri, positiv og trygg opplevelse når du skal selge boligen din.  

1. Forberedelse til ditt boligsalg

En grundig befaring av boligen din legger grunnlaget for en god salgsprosess. Her legger megler frem en klar strategi og fremdriftsplan for salget, estimerer verdi på boligen og kommer med tips og råd på hvilke grep som kan gjøres for å øke verdien på boligen. 

2. Markedsføring av boligen

Ingen hjem er like. Derfor tilpasser vi markedsføringen til akkurat ditt boligsalg. Hos RE/MAX har vi gode markedspakker som dekker ditt behov. Vi skreddersyr markedsføringen ut fra strategi og målgruppe, og benytter i stor grad sosiale medier som instagram og facebook i markedsføringen i tillegg til Finn.no. Vi har nå også den største annonsepakken på Finn.no, som gir økt synlighet med større bilder, kart og har "ukens bolig" i 7 dager inkludert i annonsepakken. 

Det er viktig å nå ut til flest mulig potensielle kjøpere, og ikke minst finne de som er villige til å gi mest for boligen din.

3. Den viktige visningen

En god visning er viktig for budrunden. Vi viser deg hvordan boligen bør klargjøres før visningen, slik at potensielle budgivere får en best mulig opplevelse. En RE/MAX-megler stiller godt forberedt, følger opp alle besøkende og innhenter relevant informasjon før budrunden.

4. Salg og budrunden

Det er nå det gjelder!

Dagens regler sier at bud på eiendommen må stå til kl. 12 første virkedag etter annonsert visning. Etter dette oppfordres det til 30 minutters akseptfrist på bud. Alle bud må gis skriftlig til megler. Selger og interessenter varsles via sms når det kommer bud på eiendommen.

Spør gjerne megler om regler og strategi for budrunden!

5. Kontraktsmøte og overtagelse

Gratulerer med handelen! Etter budaksept sender megler utkast til kjøpekontrakt til begge parter for gjennomlesning. 

Nå avholdes kontaktsmøter digitalt, og i de fleste tilfeller signeres kontrakt, skjøte og andre papirer elektronisk med Bank-ID. 

Megleren vil gå gjennom detaljene rundt overtagelse og oppgjør, og husk at feil og mangler kan dukke opp i etterkant, og du bør derfor vurdere å tegne Boligkjøperforsikring.

6. Oppgjør og avslutning

Etter at kontrakter og nødvendige dokumenter er signert overføres oppdragene til vår oppgjørsavdeling. Disse har ansvaret for gjennomføring av det økonomiske oppgjøret mellom kjøper og selger, samt sørge for tinglysning av nødvendige dokumenter. Vår oppgjørsavdeling er fleksible, samtidig som de er nøyaktige og effektive. Oppgjør vil gjennomføres innen 10 virkedager etter overtakelsen. 

7. Overtagelse

Overtakelsesdagen er jo det alle har ventet på! Nå kan det nye kapittelet starte for kjøper - og et annet avsluttes for deg som selger. Begge parter møtes på eiendommen til avtalt tid for å gjennomgå boligen, og det er viktig at eiendommen overleveres ryddig og rengjort.  

Vi i RE/MAX benytter digitale overtagelsesprotokoller som sendes ut på sms fra vår leverandør, OVERO. Protokollen er veldig oversiktlig og veileder dere gjennom overtagelsen steg for steg.

Vi hjelper deg gjerne

I RE/MAX brenner vi for å gi våre kunder en ærlig, positiv og trygg kundeopplevelse. Ta gjerne kontakt med oss om det er noe vi kan hjelpe deg med.