Slik selger du hyttedrømmen

De fleste som kjøper en hytte ønsker seg et fristed hvor de finner roen, kan slappe av og kose seg med gode venner og familie. Det er viktig å skape denne assosiasjonen når du skal selge. Ved å fokusere på de myke verdiene, vil du fange oppmerksomheten til de som leter etter hyttedrømmen, råder Sølvi fra interiørbutikken det gledes.

hytte

Store vinduer på hytta gjør at naturen kommer tettere på og man får mye naturlig lys inn. Foto: Annette Nordstrøm.

 Hytta til Sølvi på Gålå er stylet og klar til salg.

- Hytta er det stedet hvor vi som familie kobler ut hverdagen og tilbringer kvalitetstid med venner og familie. Det er rett og slett terapi å komme på hytta og bruke tiden på aktiviteter vi ikke rekker i en hektisk hverdag, sier Sølvi, som vil vise hvordan hun ville ha presentert sin hytte før salg.

Det er nettopp disse gode egenskapene med hytta som er så viktig å få synliggjort til potensielle kjøpere.

Kosekroken

På hytta skal man kunne slenge seg ned i godstolen, gjerne med en kopp kaffe og en bok. Her er det ikke vesentlig at møblene er stilrene og minimalistiske – men først og fremst innbyr til kos.  

kosekrok

Sofaen og lenestolen i stua frister med kos og avkobling. Foto: Annette Nordstrøm.

Elementer som skaper en god kosekrok kan være:

 • Saueskinnsfeller - Gir et mykt og varmt preg.
 • Puter - Dekorer med forskjellige puter – i lenestoler, sofa og på soverommet.
hytte

Puter og saueskinnsfeller er brukt flere steder i hytta for å skape en lun og koselig stemning. Her er soverommet på hytta. Foto: Annette Nordstrøm.

Les også: Inspirasjon til soverommet 

 • Lys - Dempet belysning og levende lys gjør gir en varm stemning.
 • Kopp med godt i – Sett frem en kopp kaffe eller kakao.
 • Teppe – Hva er vel bedre å krype under et varmt teppe i kosekroken?
kose

Sølvi har brukt samme fargetema på putene, pleddet og saueskinnet for å skape et nøytralt uttrykk. Gitaren er med å illustrere hva man kan ha tid til på hytta. Foto: Annette Nordstrøm

 • Grønn plante – De fleste planter overlever ikke å være på hytta, men når du skal selge, kan det være fint å friske opp med litt grønt. Her kan man også hente inn dekorative elementer fra naturen, som f.eks. kvist og lyng. 
 • Peis – Har du peis på hytta, så for all del fyr i den! Plasser gjerne noen vedkubber ved siden av for å illustrere det praktiske med å fyre med mer ved.
peis

Peis og hytte hører sammen. Det gir et ekstra inntrykk av kos og varme på bildet, samtidig som det gir en fysisk varme på visning. Foto: Annette Nordstrøm

 Vis at tiden står stille

På hytta kan ikke hverdagens kjas og mas nå deg. Det er ditt fristed hvor du kan bruke tiden på det som betyr noe for deg. Det er akkurat dette fristedet kjøperne vil ha, derfor må man vise at hytta innfrir dette.

 • Bok – Å lese bok blir lett forbundet med ferie og ro. Boken nytes gjerne i kosekroken, eller ved senga. Legg derfor boka synlig der den best kan nytes.
 • Naturen inn – Ta naturen inn og dekorer med kongler og granbar. Naturen har en positiv virkning på vår opplevelse av tid. Mange opplever ro og en flukt fra tidsklemma i kontakt med naturen.

pynt

Et godt alternativ til levende planter og blomster er kongler, kvister og fjær. Foto: Annette Nordstrøm

 • Hobby – Illustrer hva du kan ha tid til. En gitar, strikketøy eller brettspill kan brukes for å illustrere hva du kan kose deg med på hytta.
 • Det gode måltid – Bruker du mye tid på å spise når du har ferie? Du er nok ikke alene. Derfor er spiseplassen viktig å illustrere. Dekk et innbydende bord med levende lys, noe godt å drikke og ett pent service.
hyttebidler

Det er lettere å forestille seg hyttedrømmen med det gode måltid med en spiseplass som er innbydende. Foto: Annette Nordstrøm

 • Tid til å lage mat – I hverdagen har du ikke alltid tid til å lage mat fra bunnen av. Det har du tid til her. Bak brød, langtidsstekte steker, gode gryter som putrer i flere timer, eller smaksrike supper med deilige grønnsaker og krydder.
kjøkken

På hytta skal man ikke stresse – og vertfall ikke når man lager mat. Det skal være lystbetont. Illustrer gjerne denne følelsen, ved å sette frem noen enkle råvarer og kjøkkenredskaper. Foto: Annette Nordstrøm.

 • Kosekrok ute – Naturen er rett utenfor. Illustrer hvor det best er å sitte «i solveggen» – sommer og vinter.

 Les også: Vis frem uteplassen på vinteren.  

ute

Vis at uteplassen kan nytes alle årstider. Du kommer veldig langt med en bålpanne, to stoler og et bord. Foto: Annette Nordstrøm.

Skal du selge hytta, er det kanskje noe annet du lurer på også?

Ta hyttepraten med en av våre eiendomsmeglere.