Slik oppnår du drømmehage-effekten på visning

Hvordan kan du vise frem hagen din på visning slik at flere tenker "dette er hagen jeg alltid har drømt om"? Med enkle grep kan hagen kapre interessen hos flere.

stol

Uteområde er ofte det aller første man ser når man kommer på visning og har derfor mye å si for helhetsinntrykket av boligen.

God boltringsplass med plass til egne drømmer

Ha få elementer i hagen. Interessentene skal kunne se at det er plass til å fylle hagen med det de drømmer om. Er det barn som skal inn, er det kanskje viktig at det er plass til en trampoline, huskestativ og en sandkasse? Er det matglade personer, drømmer de kanskje om stor grillplass, drivhus og kjøkkenhage? Skap rom for at folk ser at det er plass til det de ønsker seg i en hage.

Det samme prinsippet gjelder også for boligstyling: Vis mulighetene, ikke begrensninger. 

Lettstelt hage

Uansett om du har en lettstelt hage eller ei, er det lurt at hagen er stelt når du skal selge. Er det mye løv i hagen, eller er blomsterbeddet full av ugress vil interessentenes oppfatning være at “her er det jammen meg mye jobb med hagen”.

plen

Ta frem gressklipperen. Et nyklippet gress skal man ikke kimse av.

Enkle grep som kan få hagen til å se lettstelt og klar til visning er:

  • Luk ugress og sett inn nye friske planter om nødvendig
  • Er det grønske på heller eller platting, spyl av dette med en høytrykkspyler
  • Rak bort løv og rask
  • Er gresset pent, eller er det mange brune flekker i hagen? Så nytt gress!
  • Klipp gresset om det er for høyt
  • Beskjær busker, trær og hekk så ser det pent ut
  • Har du en sliten terrasse? Et malingsstrøk gjør underverker

Et lunt sted

Har du et lunt sted i hagen, f.eks. et overbygg som du kan sitte under når det regner. Eller et uthus med levegg og tak som gir varme på sene høstkvelder? For all del, vis dette frem fra sin beste side. Hagen blir mer attraktiv med en et uthus, eller overbygg fordi man forlenger sesongen for uteplassen. 

overbygg

Et overbygg gjør at man kan nyte uteplassen selv når det regner.

Beplantning

Blomster, planter og spiselige buskvekster er positivt. Sørg for at du får frem alt det hagen din inneholder. Er det stauder som kommer igjen år etter år? Busker som gir le for vinden og hindrer innsyn? Spiselige buskvekster som f.eks. rips, solbær, rabarbra, epler eller pærer? La megler understreke hagens merverdi på visning og i salgsoppgaven. 

Se hvordan det gledes viser hvordan man kan gjøre uteplassen attraktiv også på vinteren .

Selv om man ikke er spesielt glad i rips, vil det ha en ekstra positiv effekt på de som liker dette samtidig som planter og busker gjør en hage frodig og lun. Er det for mange busker, planter og trær som lukker hagen, kan man med fordel fjerne noe for å åpne opp. Det er viktig at man tydelig ser hva som er hagen og hva den rommer. Blir dette en for stor jobb, kan megler vise hvor enkelt det er å endre på beplantningen i hagen.

eple

Hva er merverdien i din hage? Vis hva hagen har å by på. Det er nok mange som drømmer om å kunne plukke epler fra egen hage.

Er du usikker på hvordan din hage kan ta seg best ut på visning?

Spør en av våre eiendomsmegler om tips og råd