Slik gjør du flyttingen enklere
I en flytteprosess er det lett at følelsene overstyrer fornuften. Stresset kan bli overveldende og man tar ikke alltid de smarteste og mest praktiske valgene. Ta med fornuften på planleggingen, så vil man unngå det verste stresset når man flytter.
Etter flytting skal du bo; lage mat, se på TV, kle deg, vaske deg og fortsette på boka du leser. Men hvor er stekepanna, kabelen til TV’en, yndlingsbuksa og boka du leser? Det ble hivd opp i en eller annen eske - men hvor?
1. Flytte selv, eller leie byrå?
Bestem deg for om du skal leie byrå, varebil, be om flyttehjelp eller flytte selv.
Fordelen med å leie byrå, eller en større varebil, er at man slipper mange turer frem og tilbake. Det koster både tid og bensin. Skal du flytte langt, er det mye mer effektivt å kutte ned på antall kjøreturer.
Er det snakk om å gjøre det kostnadseffektivt og spare tid, kan det være lurt å spørre familie og venner om hjelp. Ett flyttelass og en kjøretur, sparer deg for en tur. For hver time du får hjelp, så sparer du en time.
Har du litt dårlig rygg? Ikke vær gnien på gryna. Lei noen til å ta de tøffe løftene, så slipper du å ødelegge helsa på flyttingen. Helsa trenger du også etter flyttingen.
2. Bestem tidspunktet
Hvilke dager skal du flytte? Planlegg dette i god tid, og unngå å legge flyttingen i rushen og på utfluktsdager. De fleste av oss blir ganske stressa av å stå i kø, og det er ikke mer festlig å stå i kø med et flyttelass.
Skal du be om hjelp? Koordiner at tidspunktet passer for alle. Er det flere biler som kommer, kan det være lurt å ikke be alle komme samtidig, så slipper man at folk står i kø for å hjelpe.
Om nødvendig, ikke spre flyttedagene. Planlegg nøye å få flyttingen komprimert til en eller noen få dager. Du bruker mer tid totalt på å ha en dag her og der, enn å få intensivert det. Motivasjonen får også et ekstra boost når man vet at om 1-3 dager er du ferdig med å flytte alle tingene.
Sett gjerne flyttedagene inn i kalenderen, og gjerne også dager for delmål for når man skal ha pakket ferdig ned forskjellige gjenstander og møbler.
3. Begynne med det du ikke trenger med en gang
Pakk ned det du ikke skal bruke på en stund. Dette kan være:
- Det som skal i boden, garasjen, loftet eller kjelleren
- Bøker i bokhylla, som du ikke tenker å lese det neste året
- Vinterutstyr eller sommerutstyr som ikke skal brukes før neste sesong
- Pynt til høytider, som f.eks. jul og påske
- Album og bilder
- Utstyr fra en gammel hobby
Om det er noen måneder til du skal flytte, er det ikke noe i veien for å begynne med dette med en gang.
4. Hva skal kastes, eller kan gis bort/selges?
Unngå å flytte det du uansett ikke får bruk for i ditt nye hjem, eller skal kaste uansett. Det å flytte kan være en gylden anledning til å kvitte seg med det du ikke trenger - og det vil være unødvendig å bruke tid på å flytte noe du skal kaste eller gi bort uansett.
Dette kan være:
- Møbler som ikke passer inn i det nye hjemmet
- Gammelt elektronisk utstyr som du ikke lenger bruker
- Ting som har ligget uberørt de 10 siste årene, som du ikke er sikker på om du får bruk for de 10 neste
- Ødelagte eller upraktiske gjenstander
Det vil også føles ekstra godt å få ryddet i alle tingene dine før du flytter.
Lett på flyttingen ved på bli kvitt det du ikke trenger. Gi bort til loppemarked, selg på FINN.no eller kast det som er ødelagt.
5. Merk eskene godt
Alt du pakker ned må merkes godt. Gjerne med hvilket rom de skal til og hva det er oppi esken. Du kan f.eks. merke eskene på denne måten:
- Kjøkken - middagstallerkener og vannglass
- Klær - kjoler og pensko
- Bad - Håndklær og såper
Er det bare merket kjøkken på 20 esker og du trenger middagstallerkener, er det kjipt å måtte åpne 20 esker for å finne de.
Gjennomsiktige plastikkesker kan være et godt alternativ å flytte i. De er dyrere enn pappesker, men fordelen er at du lett kan se hva som befinner seg i esken. I tillegg kan de være kjekke å bruke også etter flytting. Eskene du får til overs er også veldig lett å selge igjen på FINN.no.
6. Demontere møbler
Demonter møblene, så blir de enklere å flytte. Pass da på at du får samlet alle skruene som hører til, legg de i en pose og teip posen fast til møblene de hører sammen med.
Har du fortsatt monteringsveiledningen? Fest denne sammen med skruene, så blir det enklere å montere det sammen igjen.
Planlegg hvor du skal montere møblene i ditt nye hjem og flytt de ditt umiddelbart. Da slipper du å løfte ekstra.
Unngå frustrasjon når du skal montere møbler etter flytting. Sørg for at skruene og alt som hører med er festet til delene som skal monteres sammen.
7. Pakk det viktigste og flytt dette først
Alt skal jo flyttes, så det spiller ikke noe rolle hva som flyttes først eller sist, eller? Slik er det lett å tenke når man er veldig stressa og bare vil bli ferdig.
Det viktigste er det du umiddelbart vil trenge for å bo i ditt nye hjem. Tenk at du skal på hyttetur en måneds tid, og pakk det du trenger. Dette gjør at man slipper den desperate letingen i eskene på det du kommer til å trenge relativt fort.
Mye kan være viktig, så husk igjen å merk eskene godt.
Lykke til med flyttingen!
Stressfri bolighandel
I RE/MAX er vi brennende opptatt av å levere en stressfri bolighandel ved å sørge for en transparent og forenklet prosess.
Har du ikke solgt enda, og ønsker å ta en uforpliktende boligprat? Ta kontakt med oss!