Slik skiller du behov fra ønsker.

Drømmer du deg bort i Instagram-bilder og magasiner når du ser for deg ditt nye hjem? Jakten på drømmeboligen kan fort bli styrt av følelser fremfor fornuft. Finn ut hvordan du skiller på hva du tror du vil ha og hva du faktisk trenger i en drømmebolig.

drømmehus

Lag to lister. En for ønsker og en for behov.

Spør deg selv; kan du leve uten?

Ønsker er kjekt og ha, mens behov er noe du må ha for at hverdagen skal fungere.

Kan du leve uten 5 soverom, eller er familien såpass stor at du må ha soverommene for å beholde husfreden? Hvis sistnevnte, så er 5 soverom et behov. Trenger du dobbeltgarasje, eller kan du leve med en enkel? Har du bare én bil, men du syns det kan være kjekt med en dobbel garasje? - putt dobbeltgarasjen i ønskelisten.

På denne måten vil du få en mer fornuftig oversikt over hvilke kriterier som må oppfylles i et nytt hjem og hva som kan være kjekt å ha.

Les også: Hva koster det å gå fra leilighet til en enebolig

Hva kan endres ved boligen?

Ønsker du deg et huskestativ, et drivhus eller en terrasse - og det er plass til det i hagen, er dette noe som kan endres på. Har leiligheten et soverom for lite, men du ser på planløsningen at man kan få inn et ekstra soverom? Da kan leiligheten endres til å oppfylle ditt behov.

Mye kan endres på ved en bolig. Dette gjør at selv om ikke alle behov er oppfylt, så kan flere bli oppfylt ved at man gjør noen endringer etter kjøp.

Likevel er det enkelte faktorer man ikke kan endre på, f.eks. beliggenhet. Er det viktig at det er nærhet til skole, offentlig transport eller barnehage? Hvis ja - er dette et kriteriet som må være oppfylt ved kjøp, og som definitivt skal i behovslista.

Snakk med din eiendomsmegler

En erfaren eiendomsmegler kan hjelpe deg med en dose objektivitet: Både for å visualisere hvordan hverdagen vil se ut med et hus med og uten oppfylte kriterier, men også for å kartlegge det økonomiske aspektet.

Har du behov- og ønskelisten din klar, eller trenger hjelp med å lage den? Kontakt en våre dyktige eiendomsmeglere, så vil de hjelpe deg med å se etter din drømmebolig.

Om det er noe tvil, er en dyktig eiendomsmegler noe som skal i behovslisten