Boligtips: Romantisk middag på valentinesdagen

Vil du overraske din kjære i år med en romantisk middag, men mangler litt inspirasjon? Marina og Sølvi fra «det gledes» viser hvordan de ville dekket på til en romantisk middag på hjertenes dag. 

rose

10 tips til en romantisk middag

Se video og les tipsene for hvordan du kan imponere på valentinesdagen:

8 tips til hvordan du kan kan skape magisk stemning rundt bordet på valentines

1. Røde roser

Røde roser er selve symbolikken for kjærlighet - så her trenger du ikke være gjerrig. Roser er derfor brukt som et gjennomgående element i dekoreringen av bordet. Over bordet er det hengt opp reagensrør fylt med røde roser. Reagensrørene er hengt opp med fiskesener festet til en pinne – surret inn i silkebånd. På bordet er det plassert en hjertekrans laget av roseblader, som er laget av blomsterbutikken Fruene fryd på Tårnåsen senter. Enkelt, og svært dekorativt er også røde roseblader.

rose

2. Velg romantiske farger

Det er også mulig å bruke andre varme farger enn rødt for å skape en romantisk stemning slik som f.eks. rosa. Til denne middagen er det valgt rødt, grønt og sort som basisfarger og gull som støttefarge. Rødt er en kraftig farge, så vær forsiktig å ikke bruke farger som konkurrerer om oppmerksomheten til fargen.

rosehjerte

3. Enkel, men delikat mat

Det er romantikken som står i sentrum under dagens middag. Ikke legg opp til flere timer på kjøkkenet og risiker at daten din blir sittende å vente. Lag gjerne mat som kan gjøres klar på forhånd, som er frisk og ser delikat ut. Her har Marina og Sølvi dekt på med en sashimisalat laget av laks, avocado, mango, koriander og jordbær.

4. Kreativ dessert

Dessert med friske bær – gjerne røde bær (selvsagt). Fint å kunne sette små skåler med bær på bordet, slik at man kan småspise litt bær til snacks etter middagen. På dette bordet er det også lagt på lakriskuler med rødt trekk – både dekorativt, men også godt.

5. Levende lys

Levende lys er alfa omega for å skape en romantisk stemning. Kombiner gjerne med dempet belysning – slik at alt rundt bordet blir duset bort. På bordet her er det brukt både lysestaker og små telys på et brett.

6. Godt i glasset

Ikke glem noe godt i glasset – om det er noe god vin, eller noe forfriskende med bobler. Sørg også for at det er nok vann på bordet og nok annet å forsyne seg med.

 

glass

7. Musikk

Musikk eller ikke? En romantisk middag trenger ikke musikk, men ønsker man å sette en stemning er det et enkelt grep og sette på svak stemningsmusikk i bakgrunnen.

glass

8. Gave

Det blir aldri feil med en liten gave på bordet, hvis du er ute etter en prikk over i’en.

Om det gledes

Det gledes er en gave- og interiørbutikk og nettbutikk, som ligger på Tårnåsen i Akershus.

Sølvi og Marina driver butikken det gledes sammen. De åpnet nylig butikk i nye lokaler på Tårnåsen. Sølvi og Marina har mange spennende boligtips som de vil dele med RE/MAX i 2019. Følg med!

Ta boligpraten med oss i RE/MAX ved å fylle ut kontaktskjema.