Boligtips: Inspirasjon til soverommet

Soverommet er det rommet hvor du tilbringer mest tid. Er du ikke helt fornøyd med det, er det kanskje på tide med noen grep? Marina og Sølvi fra «det gledes» gir deg tips til hvordan du kan gjøre soverommet om til en lun og koselig hule.

soverom

7 tips til hvordan du kan kan få oppgradert soverommet

1. Sengegavl

En dekorativ sengegavl kan sette prikken over i’en på soverommet. Sengegavlen er et naturlig blikkfanger og derfor et godt utgangspunkt for å sette stil og tone på soverommet. Ønsker du et eget preg på sengegavlen er det enkelt å lage denne selv, og det trenger ikke ta mer enn én times tid. Her kan man velge seg et stoff i ønsket farge og mønster og stifte det fast i en sponplate. På denne gavlen er det benyttet en sommerdyne under tekstilet, for at den skal bli myk å lene seg mot.

sengegavl

2. Vegger

Vil du fornye soverommet kan et malingstrøk eller en fin tapet gi et helt nytt uttrykk. Med mørke farger skapes en mørk koselig hule. Velges lysere farger vil man få et mer luftig preg på soverommet. Det finnes også mange tapeter å velge mellom, så her er det bare å være kreativ.

3. Sengetøy

Velg sengetøy som passer til fargene på sengegavlen og veggene. Her er det veldig enkelt å variere i farger. I videoen over har vi både valgt lyst og mørkt sengetøy.

sengetøy

4. Puter

Puter er en effektiv måte å skape en lun, koselig «hule». Her kan du mikse og matche med ulike kvaliteter på tekstilene, lin, fløyel og bomull er vakkert sammen. En annen mulighet er å bestille tekstiler, for å sy unike puter, som viser din personlige smak.

puter

5. Sengekappe

For å ramme inn sengen kan du kjøpe en sengekappe, eller stifte et tekstil rundt sengekanten. På denne måten skjules bena og tomrom under sengen og du gir sengen et mykt og elegant preg.

sengesett

6. Frokostbrett

Frokost på sengen i helgen kan aldri bli feil. Serverer du morgenkaffen på et brett med friske blomster og levende lys får du en fin start på dagen.

frokost

7. Stige

En stige på soverommet er et dekorativt og praktisk element. Her kan du for eksempel vise frem en fin bluse på en henger eller legge et ekstra pledd over – klart til bruk.

stige

Om «det gledes»

«det gledes» er en gave- og interiør-/nettbutikk, som ligger på Tårnåsen v/Kolbotn.

Sølvi og Marina er partnere i «det gledes». De åpnet nylig i nye lokaler. Sammen deler de mange spennende boligtips med RE/MAX i 2019. Følg med!

Soverommet er dekorert med:

• Tekstiler fra Lama og Artwood

• Sengetøy fra Halvor Bakke/Nordic Form

• Stige og tekanne fra Hübsch

• Nattbord, lampe og brett fra Artwood

• Veggmaling fra Zoffany

• Tekstil til hodegavl og tapet fra Mulberry Home

• Lysestake fra House Doctor

Produktene finner du hos «det gledes» på Tårnåsen eller på www.detgledes.no.