Boligtips: Hev inntrykket med en innbydende uteplass

Skal du ha visning og ønsker å gi de som kommer et godt førsteinntrykk? Legg litt ekstra innsats i inngangspartiet. Sølvi fra det gledes viser hvordan hun ville ønsket velkommen til visning.

ute

Se video og les hennes 10 tips til hvordan du kan friske opp inngangspartiet ditt til visning.

10 tips til å friske opp uteplassen til visning 

1. Rydd. Rydd bort hageredskaper, og rusk og rask som du ikke vil skal synes på visning. Uteområde bør presenteres fra sin beste side, så sørg for at det er ryddig. 

2. Del inn i soner. Illustrer hva uteplassen kan brukes til – plass til å spise, leke eller slappe av. Har du større plass, kan det være fint å dele opp i forskjellige soner. Her kan man f.eks. skille spiseområde og avslapningsområde med en plantekasse. Plantekassen under er fra BEDD og kan skaffes i rust eller sort.

plantekasse

3. Hagemøbler. Er du ikke fornøyd med de hagemøblene du har, kan det være verdt å investere i nye. Velg hagemøbler som holder lenge og tenk på hva som kan passe godt til uteplassen dit du flytter samtidig som du får utnyttet de til visningen.

pledd

4. Blomster. På våren og sommeren er det mange fine blomster man kan bruke til å sette farge på uteområdet. Tenk kreativt. Er det sesong for ville blomster, kan man også pynte opp med en selvplukket bukket. Har du en gjennomført fargestil inne i boligen, vil det gi en stilig effekt å finne blomster til uteplassen i samme farge. Dette sikrer en rød tråd gjennom hele visningen og på bildene i salgsoppgaven.

hortensia

5. Tekstiler. Puter, pledd og gode sitteputer gir en lun stemning og innbyr til avslapning og kos. Må du kjøpe nytt, sørg for å kjøpe tekstiler som tåler å være ute, så får du gleden av det også etter visning.

Les også: 10 tips til hvordan du kan vise frem uteplassen på vinteren

tekstil

6. Grønne planter. Ikke vær gjerrig med grønne planter. Det gir en ekstra friskhet og ro til område. Planter kan også være med å skjerme mot innsyn eller mot en stygg vegg.

plante

7. Solen. Finn ut hvor solen er på visningstidspunktet. Der hvor solen er på visning bør man gjøre en ekstra innsats. Har du en begrenset plass som har sol på en viss tid av dagen, kan du vurdere å legge visningstidspunktet når solen lyser opp uteplassen.

solrik uteplass

8. Lys eller lykt. Selv om det er lyst ute, skaper fortsatt levende lys stemning. Sett lys på bord og lyslykter på bakken for å gi en ekstra varm velkomst til uteplassen.

ute

9. Forfriskning. Sett frem noe forfriskende. Er det varmt, smaker det ekstra godt med en avkjølende drikke og noe salt snacks å spise på. For å spille på farger, kan man sette frem vann med isbiter med skiver med sitron, appelsin eller lime i vannet.

10. Overbygg? Den norske sommeren byr ofte på en del regn. Har du et overbygg, er det fint å kunne illustrere at man fortsatt kan være ute selv om det begynner å regne.

Om det gledes

Det gledes er en gave- og interiørbutikk og nettbutikk, som ligger på Tårnåsen i Akershus.

Sølvi og Marina driver butikken det gledes sammen. De er nå i ferd å pusse opp store nye lokaler på Tårnåsen. Sølvi og Marina har mange spennende boligtips som de vil dele med RE/MAX i 2019. Følg med!

Inngangspartiet er dekorert med:

• Plantekasse fra BEDD

• Scantreak hagemøbler

Alt finnes på www.detgledes.no.