Boligstyling - gjør det selv

Hvordan skal du få interessentene til å forelske seg i akkurat din bolig? Boligstyling får frem boligens beste egenskaper og skaper rom for at potensielle kjøpere ser for seg sin egen stil i boligen. Treffer forelskelsen hos flere, kan salgsprisen bli høyere.

møbler

Selv om du syns din interiørstil er best, betyr det ikke at alle gjør det.

Les 10 tips til hvordan man kan trigge frem boligforelskelsen hos flere interessenter.

1. Minimalistisk

Tenk at du skal plassere minst mulig av møbler og dekorasjon inn i rommene. Dette for å gi rommene et potensiale slik at kjøper enkelt kan se for seg sin egen stil og innredning i boligen. Alle har sin personlige stil og preferanser for hvordan man innreder et hjem. Derfor må du lage rom for at de kan se for seg sin stil i din bolig.

møbler

Små møbler som gjør at gulv og vegger kommer tydelig frem. Dette skaper rom for at potensielle kjøpere enklere kan fantasiinnrede på visning. Her har man brukt to sofastoler istedenfor en hel sofa for å skape mer luft. Boligstyling: det gledes. Foto: DIAKRIT/Frederik Wik

2. Nøytralt

Farger har en sterk påvirkningskraft og kan stjele mye oppmerksomhet om de benyttes i utstakt grad. Det bør være behagelig å hvile øynene i de forskjellige rommene uten at fargene sloss om oppmerksomhet. Knall rødt kjøkken, blå stue og gult bad - her kan et malingsstrøk i en nøytral farge gjøre underverker. Selv om det ikke er din stil, vil boligen bli enklere å selge med et nøytralt uttrykk.

stue kjøkken

Velg ut noen få farger som skal gå igjen i hele boligen. Her er det brukt gult, sort og grønt. Boligstyling: det gledes. Foto: DIAKRIT/Frederik Wik

3. Rød tråd

Bruk samme fargeelementer gjennom boligen. Her er det brukt gult- ikke mye- men nok til å skape en rød tråd og en friskhet i boligen. Farger har en stor påvirkning på sansene våre. Kraftige farger som rød, rosa, gul og oransje er farger som fanger mye oppmerksomhet, mens farger som grønt, hvitt, grått og blått tåler å bli brukt mer.

baderom

Gult er brukt som en rød tråd i denne boligen. Boligstyling: det gledes. Foto: DIAKRIT/Frederik Wik

4. Klargjør de gjenstående detaljene

Ser boligen din litt uferdig ut - er det tydelig hull i veggen etter et skap f.eks.? Bruk litt ekstra tid på å gjøre ferdig de små detaljene, som å dekke for hull i veggene. Det vil gi et mye bedre inntrykk av boligen når alt ser ferdig ut. Ledninger som stikker frem og lys som ikke fungerer - fiks dette før du selger. Det er ingen god assosiasjon å skape et inntrykk av at boligen fungerer sånn halvveis.

gang

Få på plass den siste listen, og tett stygge hull. Detaljer har mye å si for helhetsinntrykket. Boligstyling: det gledes. Foto: DIAKRIT/Frederik Wik

5. Møblering

Mangler du møbler, eller har du en sofa som tar for mye plass? Det kan være verdt innsatsen å bytte ut for visningen.

Har du stor seng, stor sofa, eller kanskje en stor bokhylle med mye bøker? Skap litt ekstra luft i rommene ved å bytte ut med mindre møbler. En stor bokhylle full av bøker, kan appellere til noen, men kan også frastøte de som ikke liker stilen. Om bokhylla må stå der, skap litt luft i hylla ved å velge ut noen fine bøker, sett inn noen planter og fine pyntegjenstander.

Er det budsjettet som stopper deg i å bytte ut møblene -sjekk FINN.no, eller spør en nabo eller venn om å få låne møbler til anledningen. Det er også verdt investeringen å benytte seg av boligstylister som hjelper med møblering og helheten med å style en bolig for salg.

stue

Bruk små og få møbler, men nok til å møblere hjemmet med det aller nødvendigste for å illustrere et hjem. Boligstyling: det gledes. Foto: DIAKRIT/Frederik Wik

6. Planter og blomster

Planter og blomster skaper liv og friskhet og er med på å freshe opp interiøret. Det er både dekorativt med tørkede blomster og ferske blomster. Grønne planter forsterker inntrykket av et godt innemiljø samtidig som det ikke stjeler oppmerksomhet. Grønt symboliserer ro og fargen er beroligende. Dette er gode assosiasjoner å skape når man skal selge et hjem.

planter

Grønne planter slår aldri feil på visning. Boligstyling: det gledes. Foto: DIAKRIT/Frederik Wik

7. Lys

Sørg for at det er godt med belysning i boligen. Lys skaper stemning og siden vi bruker så mye tid inne er den gode atmosfæren ekstra viktig. Det finnes mange måter å belyse en bolig på; taklamper, bordlamper, stålamper, levende lys og lykter er noen av alternativene.

Les også: Sjekkliste før fotografen kommer 

8. Dekk bord

Skap god stemning ved å dekke opp et vakkert bord. Med dette lager man et bilde av det gode måltid i boligen. Interessenter kan se for seg romantiske middager, rolige frokoster på en søndags morgen eller selskapsmiddager med hele familien. Det handler om å gi små drypp som kan gi positive assosiasjoner til interessentene på hvordan det vil være å ha denne boligen som et hjem.

kjøkken

Enkel dekking av bordet kan skape gode assosiasjoner til potensielle kjøpere. Boligstyling: det gledes. Foto: DIAKRIT/Frederik Wik

9. Personlige eiendeler

Folk vil danne seg sitt eget bilde av sitt hjem når de er på visning. Det er derfor er lurt å skjule spor av at noen andre bor der. Dette kan være personlige eiendeler som bilder, klær, toalettartikler etc.

Les flere boligtips fra RE/MAX

10. Engasjere en boligstylist?

Det er ikke hver dag (de fleste) selger boligen sin. Boligstylister forbereder til salg regelmessig og har god erfaring med hvordan man på best mulig skal presentere en bolig. Er du etter å spare tid, og kanskje til og med penger, kan det være nyttig å bruke en profesjonell boligstylist. Engasjerer man en boligstylist, trenger man ikke nødvendigvis å bestille en total styling av boligen – det kan også være nyttig med en times rådgivning.

Har du spørsmål om boligstyling eller hvordan du kan få frem de beste egenskapene i din bolig, ikke nøl med å ta kontakt .