7 vanlige vaske- og ryddeforglemmelser før visning

Støvsuging og tørking av støv er noe de aller fleste boligselgere gjør før visning, men hvilke kriker og kroker blir lett glemt? Husk at innsatsen du legger i førsteinntrykket med et ryddig og strøkent hjem kan føre til flere budgivere og et raskere salg.  

rydding

1. Imponer med lagringsplass

Har du lagringsplass i garasje, kjeller, loft eller bod? Sørg for å organiser rotet. Bruk hyller, knagger eller stativer for å få skrotet under kontroll. Dette er et smart triks for å imponere potensielle boligkjøpere som ser etter en bolig med mer lagringsplass.

Kvitt deg med alt du ikke trenger. Kast eller gi bort det du ikke skal ha med deg til ditt neste hjem og organiser resten av det som skal bli værende.

Når gulvplass er frigjort og alt av klær, redskaper, bøker og annet dilldall er velorganisert – er det klart for en vask. På visning vil nemlig det å titte inn i rom med lagringsplass være viktige salgsargumenter for megleren. En organisert bod vil forsterke argumentasjonen.

skap

Det er mange som kan bli mo i knærne av et velorganisert skap med mye lagringsplass. Gjør din lagringsplass attraktiv for å vekke ekstra interesse hos kjøperen.

2. En ryddig uteplass

Uteplassen er lett å glemme. Spesielt når det begynner å bli kjøligere ute. Hvis du skal gjøre én ting med uteplassen; rydd og vask. Dette kan være: Rak løv, klipp gresset, vask terrassen for grønske og rengjør grill og sittegruppe.

Les også: Slik oppnår du drømmehageeffekten

3. Bak hvitevarers dører

I det du styler kjøkkenbenken med friske grønnsaker og levende lys, er det lett å glemme innsiden av hvitevarer som kjøleskap, fryser, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. Er kjøleskapet fylt av gamle middagsrester og slappe grønnsaker, kan dette ødelegge helhetsinntrykket av kjøkkenet. Og ja; folk er nysgjerrig og åpner kjøleskapsdøra på visning.

Rengjør og rydd alt av hvitevarer – innside og utside. På den måten er du rustet til å skape et komplett positivt inntrykk av ditt hjem til nysgjerrige visningsdeltakere.

4. Panikkgjemmesteder før visning

Med mindre du allerede har flyttet til en annen bolig før visning, er det mye som skal ryddes bort før visning for at hjemmet skal ta seg ut fra sin beste side. Panikkryddet du overflødige gjenstander i skap og skuffer før fotografen kom? Til visning må du forberede deg på et litt annet senario. Nå skal interessentene «besøker bildene» og de kan faktisk titte bak forhenget og åpne skuffer.

Fjern så mange gjenstander som mulig fra skap og skuffer slik at man best mulig kan se bunnen av skuffen og dybden på skapet når man åpner det. Husk også å vaske på steder der støv og matrester trives godt.

5. Bad og vaskerom

Selv om grønnsåpe, shampo, kluter og skittentøy hører til på badet og/eller vaskerommet, er det ikke visningsvennlig å la dette stå fremme. Alt av vaskemidler og såper bør ryddes bort i kurver eller bokser. Brett håndklær og kluter pent sammen og legg i et skap. Skittentøy hører ikke hjemme på visning – så her må alt av klesvask være unnagjort før visning. Vask overflaten på badet – og ikke glem hvitevarer, skap og skuffer.

bad

Brett tøy og gjem vaskemidler i kurver på bad og vaskerom.

6. Fjern spor etter kjæledyr

Selv om du assosierer et hjem med et kjæledyr som noe positivt, er det ikke alle som gjør det. I tillegg kan det komme allergikere på visning som vil reagere negativt på pelsdottens aroma. Har du kjæledyr er det derfor ekstra nøye å vaske godt ut av huset (og send kjæledyret på en liten ferie til visningen er over). Rydd også spor etter kjæledyret, som f.eks. leker og matskåler, for å forhindre negativ assossiasjon hos de som ikke er så begeistret for kjæledyr.

7. Inviter en ærlig venn på "visningsaudition"

Slipp løs en nysgjerrig venn på inspeksjon før visning. Det er bedre å bli slaktet av en god venn før visning, enn at du skaper et negativt inntrykk hos en potensiell kjøper. Kanskje det er en litt sterk parfymelukt på badet du ikke lukter lenger? Eller et stort bilde av din religiøse helt som du kanskje har sett deg litt blind på? En god og ærlig venn kan gi deg en vennlig forvarsel om at dette kanskje ikke vil falle i god smak hos alle.

Ikke vær redd for kritikk fra din venn, eller fra din eiendomsmegler. Kritikken er ment for at du skal få presentert boligen din best mulig på visningen. Målet er å skape det ultimate førsteinntrykket som kan føre til flere kjøpere og raskere omsetning av din bolig.

Er du fortsatt i planleggingsfasen av å selge din bolig? Ta kontakt med en av våre dyktige eiendomsmeglere , så får du hjelp med salget.