5 tips som kan selge din bolig raskere

Dersom du klarer å skille boligen din fra dine konkurrenter, kan du oppnå høyere pris og et raskere salg - men det det er lettere sagt enn gjort. Rentehevinger, nye boliglånsregler og et stort utvalg av boliger på markedet gjør konkurransen for boligselgerne enda tøffere.

For å hjelpe deg med et smidigere boligsalg, gir vi deg 5 tips som gjør at du enklere og raskere kan få solgt hjemmet ditt.  

megler

1. Gjør research

Det kan være lurt å gjøre research. Ligger det leiligheter i ditt nabolag ute for salg i samme størrelse og prisklasse som din, kan det lønne seg å undersøke hva som er mest attraktivt med de som blir solgt raskest. Her kan man også undersøke tidligere solgte leiligheter. Dette kan du finne ut av ved å spørre en eiendomsmegler som har solgt mye i nabolaget, eller rett og slett spørre dine naboer hvorfor de kjøpte. Her er det de små detaljene som kan være forskjellen på salg og ny visning, så bruk tid på å finne ut hva som er nøkkelen til å trigge kjøperen til å velge din fremfor konkurrentens.

Les også: Fang oppmerksomheten i boligannonsen med det lille ekstra. 

2. Pass på at småskavanker og feil er rettet opp i

Det helhetlige inntrykket ligger i detaljene. Oppdager boligkjøperen en skavank på visning, er det lett å konkludere med at det antageligvis finnes flere. Har du sjekket at alle vegger ser fine ut? Om de ikke gjør det - legg på et nytt lag maling. Dette gjelder også på ytterveggene.

kjøkken

Her ser kjøkkenet strøkent ut og det er ingen feil eller mangler som øyet kan se.

Sørg for at alle småting er på plass: har alle kjøkkenskapene knotter? Har du sparklet den sprekken i veggen? Er alle lister på plass? Dersom du ikke har fikset småting som dette, kan det påvirke det totale inntrykket til kjøperen, slik at han/hun velger å ikke delta i budrunden.

Les også: 7 vanlige vaske- og ryddeforglemmelser før visning

3. Legg til ‘det lille ekstra’ med smartteknologi

For å øke ‘wow’-faktoren i hjemmet ditt er det mulig å installere smartteknologi for en billig penge. Noe så enkelt som å ha fjernstyrte lys er noe mange synes er imponerende, og som kan bidra til høyere interesse.

Kodelås på døren og overvåkningskameraer er også løsninger man kan vurdere å skaffe seg før man legger huset ut for salg.

4. Vurder profesjonell boligstyling

En boligstylist ser på ditt hjem med kritiske øyne, og kan fort se hva du bør gjøre for å skille deg ut i mengden. For at boligkjøperen enklere skal kunne se for seg sin egen stil i hjemmet, innreder ofte boligstylister nøytralt. Dette alternativet er dyrere enn å gjøre det selv, men kan bidra til at boligen blir solgt raskere.

Dette er hva boligstylistene kan hjelpe deg med.

  • Konsultasjon/veiledning: Boligstylistene kommer hjem til deg og gir deg konkrete råd om hvordan du selv kan gjøre boligen mest mulig attraktiv for en potensiell kjøper.
  • Delstyling: Boligstylistene kommer hjem til deg og anbefaler forbedringer som enkelt kan gjøres av deg eller boligstylisten. Firmaet hjelper også til med ting fra deres eget lager, slik som tepper, bilder og pyntegjenstander.
  • Helstyling: Her påtar boligstylistene seg ansvaret til å fullt innrede ditt hjem, fra store møbler slik som sofaer og salongbord til små detaljer som stearinlys og såper.
  • Online boligstyling: Noen firmaer tilbyr dette. Ved hjelp av en videosamtale kan firmaet hjelpe deg med tips til fotografering og veiledning til innredning, uansett hvor du befinner deg i landet.

Se video: Boligtips til soverommet

stue

Slik kan en boligstyling se ut. Den lyse veggfargen åpner rommet og kontrastveggen med detaljene gjør at det ser mer moderne ut.

5. Spre budskapet

Dersom flere potensielle kjøpere ser boligannonsen, er sjansen høyere for salg. Legg den ut på dine private sosiale medier-plattformer slik at flest mulig ser at du selger huset ditt. Be også familie og venner om å gjøre det samme for å få spredd den ytterligere.

Eiendomsmegleren din vet godt hva slags markedsføring som gir best resultat for akkurat din bolig. Våre eiendomsmeglere skreddersyr markedsføringen av din bolig etter målgruppe og type bolig.

Lykke til med boligsalget!

Vi i RE/MAX er brennende opptatt av å levere en stressfri bolighandel ved å sørge for en transparent og forenklet prosess.

Trenger du tips til hvordan du kan skille deg ut i mengden? Ta en uforpliktende prat med en av våre eiendomsmeglere !